Over ons

Lekkers uit Frankrijk

Op ontdekkingsreis door Frankrijk

Wij, Wouter Midavaine en Brigitte Bravenboer, zijn gek op Frankrijk en we willen u op onze site “Lekkers uit Frankrijk” meenemen op onze Franse avonturen.

Eerst iets meer over ons.

Sinds 2009 hebben wij samen een online tuinzadenwinkel, www.123zaden.nl. Ten tijde van dit schrijven werken we 11 jaar met groot plezier in onze zadenwinkel en hebben we door de Coronacrisis een aantal onbeschrijfelijke maanden achter de rug. We hebben gedurende 10 weken onafgebroken 14 tot 16 uur per dag gewerkt, 7 dagen per week.

Op dergelijke, in ons geval, zeer stressvolle momenten ga je nadenken, nadenken over het leven. We zijn beide op het moment van schrijven 51 jaar, bijna 52 oud. Wat willen we echt nog doen voor we te oud zijn?

Kijk, … dat we willen emigreren dat wisten we al zeker, Spanje, Portugal, Italië en Frankrijk, ze zijn allemaal de revue gepasseerd, diverse malen besproken, digitaal onderzocht en vergeleken.

Maar het is geen kleine stap, alles achterlaten en het onzekere tegemoet. De angst voor het onbekende wint het steeds weer van de zekerheden die je hebt en kent (voor zover dat bestaat).

Maar nu, met de Corona drukte achter de rug weten we het zeker, we moeten ons hart gaan volgen en waar ons hart ligt weten we nu ook zeker.

Frankrijk!

Frankrijk, ja als kind ben ik (Wouter) vaak met mijn ouders in Frankrijk op vakantie geweest, ik had hier in Nederland toevallig Franse vriendjes dus als jong jongetje had ik al veel Franse invloeden, Jeu de Boules spelen met vriendjes enzovoorts.

In 2019 zijn we begonnen met de verkoop van Gerookte Knoflook die we zelf in Frankrijk gaan halen en zo kruipt het langzaam in je onderbewustzijn. Langzaam wordt de (latente) liefde voor Frankrijk groter en groter.

De komende 3 tot 5 jaar gaan wij ons zo grondig mogelijk voorbereiden op onze verhuizing naar Frankrijk. We gaan niet onbezonnen, op een soort van “ik vertrek” achtige manier hier alles achterlaten en daar in de problemen komen. Ondanks het feit dat we ons wel enigszins redden in het Frans zijn we vorige week begonnen met een cursus Frans.

Avontuur

Maar wat ook leuk is: we nemen jullie mee op avontuur. Op onze website kunnen jullie onze verhalen lezen en foto’s zien. En nog mooier als wij mooie producten tegenkomen dan nemen we die mee en kunnen jullie ze kopen in onze webwinkel. Ja een webwinkel want we moeten onze verhuizing natuurlijk wel bekostigen en als u wat bij ons besteld dan helpt u ons daarbij.

Je kan ons de komende jaren ook vinden op markten met onze Franse producten, kijk in de agenda om te zien waar je ons kunt tegenkomen, we zien jullie graag op een van deze markten en hopen dan mooie verhalen te kunnen vertellen en onze liefde voor Frankrijk met jullie te delen.

Het plan is om Frankrijk regio voor regio te gaan ontdekken. Tijdens deze ontdekkingsreis hopen we een plekje te vinden om te gaan wonen. We gaan ook in elke regio op zoek naar mooie, authentieke (streek) producten. Deze zullen we meenemen naar Nederland zodat ook jullie ervan kunnen genieten. We verkopen deze dus via de webwinkel op deze website en op markten.

Wij hopen dat jullie zullen genieten van onze verhalen, foto’s en af en toe wat lekkers bestellen.

Als je ons en onze droom een warm hart toewenst dan zou je een (klein) bedrag kunnen doneren via de doneer link op deze site.

à la prochaine Wouter Midavaine & Brigitte Bravenboer